EasyRescue

Search and Rescue


Binnen het AIS systeem is het mogelijk noodberichten uit te zenden. Binnen 30 tot max 120 seconden wordt de GPS positie bepaald en het noodbericht verzonden.


Het bereik van de EasyRescue AIS SART bedraagt minimaal 8 mijl maar kan oplopen tot 120 mijl (afhankelijk van de hoogte van de ontvangende VHF Antenne). Naar de koopvaardijschepen is het bereik gemiddeld 25-30 mijl.


Het AIS noodsignaal wordt 8 keer iedere minuut herhaalt en zal minimaal 4 dagen lang (bij min 20 graden) uitgezonden worden. (SOLAS)


EasyRescue BW-COM


Het BW-COM-NL staat voor Bundeswehr Commercial Nederlandse uitvoering. Dit type wordt bij watercontact (min2 seconden onder water) of middels een magneetschakelaar geactiveerd zodra het reddingsvest zich op blaast.


De ATEX variant is specifiek ontwikkeld voor de off-shore olie maatschappijen. De electronica voldoet aan ATEX equipment group II category 39, protection "IC", Explosion group 11C en Temperature class T6. In functionele zin is deze unit verder gelijk aan de EasyRescue-BW-COM-NL.

EasyRESCUE INSIDE


In samen werking met de firma Besto hebben wij  specifiek voor de EasyRescue, de EasyRescue INSIDE reddingsvesten ontwikkeld. Deze vesten kunnen uitgevoerd worden in ISO/CE of SOLAS C (190N; 275N) en optioneel uitgevoerd in Hammer.


Zodra het vest zich opblaast zal via de magneetschakelaar met trekkoort de EasyRescue geactiveerd worden.


Daarnaast is een mechanisme ingebouwd welke de antenne zal oprichten zodat maximaal bereik gewaarborgd is. De Nederlandse versie van de EasyRescue is hierop specifiek aangepast. Daarnaast is een kwalitatief hogere antenne gebruikt. Samen, het beste hulpmiddel in een man over boord situatie.