EASYONE

Holland Marine Hardware, Zwanenburgerdijk 280B, 1161NL, Zwanenburg. Tel: +31202100199 getinfo@hollandmarinehardware.nl Copyright 2015

EasyONE AIS MOB

 

De firma Weatherdock heeft tijdens de ontwerpfase gemeend, alle IMO AIS SART eisen als uitgangspunt te hanteren voor het EasyONE ontwerp. Slechts op het gebied van de batterij en zendvermogen zijn uiteindelijk concessies gedaan. Deze concessies waren nodig om de EasyONE drijfvermogen te geven (IMO eis) waardoor het gewicht van de batterijen beperkt moest worden. De vorm van de EasyONE moest zodaning zijn dat hij in de meeste reddingsvesten simpel “ingeschoven” kan worden. De EasyONE mocht om die reden niet groter worden dan een 50 grams gascilinder. Het totale gewicht is niet meer dan 120 gram zodat het draagcomfort van het reddingsvest niet beïnvloed wordt.

Offshore

Safety

Products

Het Beste bereik onder de MOB

 

De EasyONE is wereldwijd de eerste volautomatische AIS MOB (man over boord) noodzender. Hij bevat een 56 kanaals GPS ontvanger met gepatenteerde gps-antenne die in circa 35 seconden een GPS positie bepaalt. Daarnaast is de EasyONE uitgerust met een nieuw ontwikkeld en gepatenteerde antenne systeem die een reikwijdte garandeert van ten minste 5 mijl. Deze antenne zit spiraalvorming opgerold in de behuizing van de EasyONE. Bij watercontact wordt deze uitgerold waarna de noodzender middels een electronisch watercontact geactiveerd wordt.

In elk reddingsvest te plaatsen

 

Naast het grote zendvermogen van meer dan 1 Watt (rediated) onderscheidt de EasyONE zich door de lange antenne (33 cm) die een groot bereik tot gevolg heeft (> 5 mijl). In het oogspringend detail is verder de probleemloze montage in praktisch ieder reddingsvest. Dankzij de kleine afmetingen (168 x 48 x 27 mm) en de cilindrische vorm laat de EasyONE zich eenvoudig weg in 99% van de reddingsvesten plaatsen (schuiven). Vervolgens wordt hij vastgemaakt aan bijvoorbeeld de buddyline. De EasyONE is tot 10 meter diepte waterdicht en drijft (IMO eis) als een dobber naast de drenkeling.